domingo, 7 de octubre de 2012

Si vius a Ibis: Qué vols ací, un semàfor o una rotonda?

 Un petit exemple de participació ciutadana per la presa de decisions a l´hora de fer actuacions sobre la ciutat.
 L´Ajuntament d´Ibis, un petitó però força actiu poble de la Comunitat valencià, fa una enquesta a Facebook sobra les possibles solucions amb un encreuament molt conflictiu.

Llóc de l´encreuament (clic a la foto per ampliar-la)
 Es trata d´un punt de conflicte dins la trama urbana, on conflueixen 3 carrers (Salvador, Tibi, Dos de Mayo) i 5 ramals, i on fins ára hi havia uns semàfors per regular el trànsit. A l´hora d´arreglar-los i revisar el pressupost municipal, l´Ajuntament és va donar compta que l´ubicació d´una rotonda significaria un manteniment més barat.
   Però el projecte presentat (que es pot observar en l'apartat de Participació Ciutadana de la pàgina web de l´Ajuntament d´Ibis) també comportaria una reducció de les voreres:

Planta del projecte de rotonda futura (clic al pla per ampliar-ho)

  Per això, encara que es tractava d´una actuació de petita escala, l'Ajuntament va procedir a considerar l´opinió dels seus habitants, col·locant provisionalment una rotonda temporal mentre llançava un sondeig no decisiu, en el sentit que, a més de l´opinió de la majoria es tindrà en compte altres criteris com
l´opinió dels tècnics, responsables econòmics i polítics.
 Un sondeig que encara segueix en marxa, via telèfon (96 655 37 77), correu electrònic o un fòrum en Facebook, tot i que l´Ajuntament ja sembla tenir la decisió presa.

-via diari Información, d´Alacant.


Ver en Google+

Ver una entrada al azar